perm_phone_msg
Blog

Oportunităţi pentru extinderea activităţii

2023-06-12 06:18:33

Afacerea merge bine şi perspectivele de creştere sunt promiţătoare? Atunci este momentul potrivit pentru a analiza şi optimiza costurile.

Iar dacă activitatea merită extinsă şi către alte state este necesară o analiză a nivelurilor de impozitare pentru o decizie cât mai favorabilă. De asemenea, o selecţie poate fi efectuată şi din punct de vedere geografic, pentru a asigura distanţe optime, dar și din punct de vedere impozitare, element esențial pe termen lung.

Iată o selecţie a celor mai bune soluţii piețe pe care vă puteți extinde:

  • Olanda rămâne una dintre cele mai prietenoase ţări pentru investitori, cu o calitate bună a vieţii, costuri de pornire de 4% din VNB pe cap de locuitor și are un impozit pe afaceri de 25,8%.
  • Cehia are o bună deschidere către investitori cu costuri de pornire de 1,1% din VNB, taxă de 19% pentru cosntructori şi echitate prin salarii rezonabile.
  • Irlanda cu costuri competitive şi taxă redusă de 12,5% rămane o destinaţie de afaceri populară.
  • Marea Britanie atrage prin deschiderea gratuită de noi afaceri şi taxă de 19%, forţă de muncă calificată, infrastructură eficientă, flexibilitate şi reglementare excelentă.
  • EAU cu localizare foarte bună şi fără taxare, cu excepţia afacerilor bancare şi hoteliere.
  • Qatar cu o infrastructură de înaltă calitate, stabilitate, siguranţă sporită, diversitate şi taxă de 10%.
  • India merită ca piaţă mare de desfacere, costuri operaţionale reduce, focus pe producţie şi potenţial extraordinar de creştere.
  • Malaezia a devenit o zonă propice dpdv climă şi costuri, oferind diverse beneficii medicale şi recreative cât şi siguranţă şi potential de dezvoltare accelerată.
  • Singapore este un centru financiar şi strategic important, operând ca o economie liberă cu taxare redusă la 17%, cu focus pentru inovaţie şi tehnologie şi o forţă de muncă bine pregătită.

Pe lânga acestea, mai există zonele libere cu statut special și în plină dezvoltare cum ar fi in Azerbaijan, oraşele satelit noi din Egipt şi Arabia Saudită.
Reforma fiscală internaţională iniţiată de OCDE va conduce la o reconsiderare datorită uniformizării taxării.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta aici.